Geplaatst op Geef een reactie

5 dingen die je NIET moet doen bij seborroïsch eczeem

  1. Behandel het niet als een droge huid

Je huid is roodachtig en schilferig, dus het is droog, toch? Niet per se! Als het seborroïsch eczeem is, lijkt het droog. Maar de oorzaak van uw probleem is meer huiduitslag veroorzaakt door olie / gist. Bestrijd dus de neiging om het gewoon in te smeren met vocht inbrengende crèmes, oliën enz. Bepaalde oliën, zoals kokosolie, kunnen nuttig zijn voor het reinigen van je huid, hoewel je deze niet mag laten zitten. Het laten zitten van vette olie en of dikke crème maakt het probleem erger.

  1. Er aan pulken

Denk je dat je die stukjes er  gewoon kunt afschilferen en dat alles goed komt? Sorry maar nee. Het ergste kun je voorzichtig verwijderen, maar alles er af pulken zorgt voor irritatie En kan gewoon uit je huid komen. Behandel de oorzaak van het probleem niet het symptoom (de schilfers)

  1. Nat haar in een staart knopen, met nat haar naar bed gaan, een hoed op nat haar zetten.

Ik heb dit geleerd uit persoonlijke ervaring. Als je je natte haar in een paardenstaart of knot doet, of als je een hoed over vochtig haar gooit wordt het een soort broeikas Het creëert gewoon een groter probleem. Zorg er voor dat je haar goed droogt voordat je het afdekt of in een staart doet.

  1. Sla douchen of wassen met shampoo NIET over

Veel mensen gebruiken tegenwoordig een soort anti-shampoo. Blijf dit ook doen, welke ook voor je werkt. Uiteraard raadt ik die van mezelf aan, omdat het het enige is wat werkt voor mij (en vele anderen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *