Over ricosmetica

Ri cosmetica is ontstaan omdat ik zelf regelmatig te kampen heb (en heb gehad) met huidproblemen. In 1995 kreeg ik last van seborroisch eczeem, in 1996 kreeg ik acne en in 2007 ontwikkelde ik rosacea. (gelukkig was de acne toen weer over) Naar aanleiding van dat laatste ben ik in 2010 een website begonnen: www.rosacea-info.nl

Ik had na 3 jaar aanmodderen eindelijk deze huidaandoening enigszins onder controle en wilde mijn kennis graag met anderen delen. Het is inmiddels uitgegroeid tot een website met meer dan 150 artikelen en 120000 bezoekers per jaar. Eigenlijk had ik door al mijn huidproblemen altijd moeite met het vinden van cosmetica. 90% van mijn aankopen kwamen uiteindelijk terecht in de prullenbak. In 2013 was ik het zat. Ik heb contact gezocht met cosmetica bedrijven, en uiteindelijk een gevonden die mij verder kon helpen.

Toen is de niacinamide creme ontstaan. Sinds 2015 heb ik mijn seborroisch eczeem onder controle met mijn eigen shampoo! Waar ik wel een beetje trots op ben eigenlijk.

Omdat zon en rosacea geen goede combinatie is, en chemische filters mij irriteren, is er een zonnebrandcreme bijgekomen zonder chemische filters met natuurlijke filters.Nu ik (al een tijdje) eind dertig ben, en rimpels voor wil zijn, wilde ik eigenlijk ook een vitamine C serum. Skinceuticals heeft de beste, vit c, e, en ferulic acid. Maar ehm, de prijs…162 dollar voor een flesje past niet in mijn budget.

Ri cosmetica heeft nu dus ook een vit c, e, ferulic acid (en b5) serum. En nee, het is niet dezelfde samenstelling. (want dat mag natuurlijk niet). Het is een ander product, maar ik ben er erg tevreden over!Ik weet niet wat er in de toekomst nog aan het assortiment toegevoegd gaat worden, maar als jullie een goed idee hebben, dan hoor ik het natuurlijk graag. Wie weet is er bij anderen animo voor.

Even nog een paar dingen in willekeurige volgorde:

. Ik geloof niet in “het moet eerst erger worden voordat het beter wordt”. Als cosmetica irriteert, rood wordt, opzwelt of wat dan ook; Stop er mee! Het kan een allergie zijn, maar dat hoeft niet eens. Hoe dan ook, niet meer gebruiken.

Geen van de artikelen is bedoeld om wat dan ook te doen genezen. Cosmetica kunnen ondersteunen, veroudering vertragen, symptoomverlichting geven (vooral bij roos en seb. eczeem) maar het zijn geen geneesmiddelen.

Ik sta altijd open voor commentaar, negatief dan wel positief, of een goed idee.

De shampoo moet je langere tijd gebruiken voor (blijvend) effect, eventueel afwisselen met een “gewone” shampoo.

Voor vragen over de producten kun je me altijd mailen, maar kijk eerst even of het antwoord op de website staat.

ik geloof niet in wondermiddelen.

 

E-mailadres: [info@ricosmetica.nl

KvK-nummer: [57098123]

BTW nummer  NL002159787B14