Geplaatst op Geef een reactie

Jeuk op je hoofd, korstjes, ook in en achter je oren?

Wordt je wakker van een jeukende hoofdhuid? Krab je zo hard dat je hoofdhuid gaat bloeden? Heb je korstjes en schilfers in je haar, of misschien wel in je oren en achter je oren?

Dan heb je wellicht seborroïsch eczeem.

Hoe krijg je seborroïsch eczeem

Deze aandoening heeft geen definitieve oorzaak, maar onderzoeken hebben aangetoond dat er veel factoren zijn die in combinatie werken om de aandoening te veroorzaken. Deze factoren kunnen gist omvatten die normaal op onze huid leeft, genetica, leven in een koud en droog klimaat, stress en iemands algehele gezondheid. De aandoening wordt niet veroorzaakt door slechte persoonlijke hygiëne, allergieën en veroorzaakt geen schade aan het lichaam. Het kan mensen van alle kleuren en leeftijden treffen, maar baby’s van 3 maanden en jonger en volwassenen tussen 30 en 60 jaar zijn het meest vatbaar. Er zijn bepaalde medische aandoeningen die het risico op het ontwikkelen van seborroïsch eczeem verhogen, waaronder HIV, Acne en Parkinson.

Seborroïsch eczeem kan veel andere huidaandoeningen kan nabootsen (psoriasis, eczeem of een allergische reactie), is het belangrijk om een dermatoloog te raadplegen voor diagnose en behandeling.

Behandeling

Er zijn een heleboel shampoos verkrijgbaar die kunnen helpen. Geloof me, ik denk dat ik ze allemaal geprobeerd heb. Toen ik eindelijk een gevonden had die werkte, werd die niet langer geproduceerd. Dus heb ik dat zelf maar op me genomen. Hij is hier te vinden. De shampoo is volstrekt veilig, heeft geen bijwerkingen, geen sulfaten en ruikt lekker. En boven al , het werkt. Niet alleen voor mij, maar voor heel veel mensen. Er zijn ook samples te krijgen.

Ik las op op website van thuisarts dat shampoos tegen roos niet helpen. En daar ben ik het volledig mee eens, zoals ik al zei ik heb ze door de jaren heen allemaal geprobeerd. Vandaar dat ik er voor gekozen hebben degene die wel werkt ook voor anderen beschikbaar te maken. Lees ook vooral de reviews op de op de website. Er zijn heel veel mensen die er positieve ervaringen mee hebben en hun leven terug hebben.

Seborroisch eczeem kan ook in het gezicht voorkomen. Zelf heb ik het achter de oren, geen jeuk alleen korstjes. En soms in de haarlijn en wenkbrauwen. Deze gebieden even meenemen met schuim van de shampoo helpt hiertegen. (niet rechtstreeks, dat droogt te veel uit).

Verder zijn er tal van medicamenteuze oplossingen:

  • corticosteroïd lokaal
  • imidazolen
  • zinkpyrithion
  • seleensulfide
  • koolteerpreparaten

Sommige van deze kunnen bijwerkingen hebben.

Er zijn mensen die geholpen zijn door een aanpassing in leefstijl en voeding.

Het is niet besmettelijk, dus je hoeft niet bang te zijn dat je het aan een ander doorgeeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *