Geplaatst op 1 reactie

Niacinamide (B3)

Niacinamide (vitamine b3)

Nicotinamide, ook wel niacinamide, vitamine B3, is een van de vitaminen die is onderzocht om het voordeel voor de huid vast te stellen.

Niacinamide is een effectief ingredient in huidverzorgingsproducten. Er is aangetoond dat niacinamide het gehalte van ceramide en vrije vetzuren  in de huid kan verhogen, Het voorkomt vochtverlies, is effectief in de strijd tegen acne en kan huid lichter maken bij pigmentvlekken. Niacinamide is een krachtig celcommunicerend ingrediënt dat meerdere voordelen voor de huid biedrosa-i-niacinamide-cremet.

Veel ingrediënten hebben teleurgesteld vanwege lage effectiviteit bij de behandeling van diverse huidproblemen. Echter, uit klinische testen bleek met vitamine B3, dat niacinamide zeer bruikbaar is wanneer het lokaal wordt toegepast. Hoe werkt niacinamide?

Hoe Vitamine B3 creme de huid helpt

Er zijn 2 belangrijke enzymen (NADH en NADPH) die bijdragen aan de productie van cellulaire energie en lipiden (verantwoordelijk voor de celgroei). Met een voldoende aanbod van beide enzymen, helpt het de huid bij een effectieve barrière tegen externe factoren die van invloed zijn op het verouderingsproces. Echter, het niveau van zowel NADH en NADPH wordt minder als we ouder worden. Bij lokale toepassing helpt vitamine B3 hiertegen.
Het draagt ​​bij aan de ondersteuning van de huid barrière tegen schadelijke stoffen en irriterende stoffen. Hierdoor kunnen veel huidaandoeningen, zoals acne, de roodheid die geassocieerd wordt met rosacea en andere ontstekingsverschijnselen actief worden beheerd. Ook is vitamine B3 bruikbaar gebleken ter bevordering van het vochtgehalte van de huid.

Klinische tests met Niacinamide

Een studie die vond dat niacinamide over het algemeen goed verdragen wordt. Het vermindert ook de verschijning van hyperpigmentatie, roodheid, vergeling en vlekkerige vlekken op het gezicht. Zie ook dit artikel over niacinamide en rosacea.

Verder werd een klinische test uitgevoerd door de afdeling Life Science aan de Universiteit van Seoul. De studie vond dat cellen die werden blootgesteld aan vitamine B3 minder te lijden hebben van vrije radicalen, resultaten die consistent zijn met een antioxidant. Verder bleek dat niacinamide nuttig kan zijn bij het verhogen elasticiteit van de huid en in de behandeling van rimpels.

Bronnen:

Practical application of cellular bioenergetics to the care of aged skin.

The Procter & Gamble Company, MasonBusinessCenter, 8700 Mason-Montgomery Road, Mason, OH, 45040-8006, U.S.A.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23786618

Influence of niacinamide containing formulations on the molecular and biophysical properties of the stratum corneum.

Mohammed D, Crowther JM, Matts PJ, Hadgraft J, Lane ME.

Department of Pharmaceutics, UCL School of Pharmacy, 29-39 Brunswick Square, LondonWC1N 1AX, United Kingdom.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23220080

Application of genomics to breakthroughs in the cosmetic treatment of skin ageing and discoloration.

Osborne R, Hakozaki T, Laughlin T, Finlay DR.

Source

The Procter & Gamble Company, Beauty & Grooming Technology Division, Miami Valley Innovation Center, PO Box 538707, Cincinnati, OH 45252, USA. osborne.rm@pg.com

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22670614

 

1 gedachte over “Niacinamide (B3)

  1. […] A, C, E en B3 zijn natuurlijk in de huid aanwezig en er is aangetoond dat ze krachtige anti-inflammatoire en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *