Geplaatst op 11 reacties

skinceuticals ce ferulic versus RI cosmetica vitamine C-serum met vitamine E en ferulazuur

Ik krijg regelmatig de volgende vraag: Ik wil graag een vitamine C serum kopen. Wat is het verschil tussen jullie serum en het SkinCeuticals C E Ferulic serum?

Het antwoord:

Ik heb het Skinceuticals serum niet uitgeprobeerd, maar op basis van de ingredientenlijst kan ik er  wel wat over zeggen.

De overeenkomsten zijn dat beiden vitamine C, vitamine E en ferulazuur bevatten. (Natuurlijk vanwege de effectieve combinatie.)

De verschillen zijn:

 1. Het skinceuticals serum bevat 15% vitamine C. Ons serum niet. (de huidige versie van ons bevat rond de 5-6%. ) WANT: 15% zal ongetwijfeld irriteren bij een huid die niet helemaal gezond is zoals bij rosacea! En vanwege rosacea is ri cosmetica ontstaan. Bij een gezonde huid zal dit minder  snel een probleem zijn.
 2. Het skinceuticals serum bevat een andere vorm van vitamine C. En bevat hyaluronzuur en dat is mooi.
 3. De verpakking
 4. DE prijs natuurlijk. Het skinceuticals serum kost ergens rond de 136 euro voor 30ml. Maar het is lastig verkrijgbaar in Nederland dus misschien is het elders goedkoper en heb ik daar overheen gekeken. Die van ons is 14,95 voor 15ml.

Als je gaat voor de hoogste concentratie vitamine C gaat is skinceuticals de betere optie.

De ingredientenlijst van het skinceuticals CE serum

Skinceuticals CE Ferulic:
Water, Ethoxydiglycol, 15% L-Ascorbic Acid, Propylene Glycol, Glycerin, Laureth-23, 1% Alpha Tocopherol, Phenoxyethanol, Triethanolamine, 0.5% Ferulic Acid, Panthenol, Sodium Hyaluronate

De inci van ons vitamine C serum:

Water, Glycerine, Vitamine C (stabiele vorm), Polyglyceryl-4 Caprate (natuurlijke emulgator), Panthenol (pro-vitamine B5), Ferulic acid ( Ferulazuur) Vitamine E, Aloe, Bewaarmiddelen (geen parabenen), Hypoallergeen parfum. (citrus geur)

Er is geprobeerd om de ingredienten zo samen te stellen dat er weinig kans is op irritatie. Vandaar dat er geen propylene glycol in zit.

Hyaluronzuur zit niet in het vitamine C serum, maar in een apart product die eventueel samen gebruikt kunnen worden (te beginnen met het c-serum)

serumplusfiller

[wysija_form id=”3″]

 

 

 

 

11 gedachten over “skinceuticals ce ferulic versus RI cosmetica vitamine C-serum met vitamine E en ferulazuur

 1. Beste RI cosmetica,

  Ik heb inmiddels het vitamine C serum gekocht en ben er erg tevreden mee.
  Ik vroeg mij alleen of hoe lang het houdbaar is (gezien de onstabiliteit van bv vitamine C) en wat de concentratie vitamine E is? en heb je ooit overwogen om vitamine B3 (niacine) toe toe voegen aan het serum? Werkt goed tegen o.a. hyperpigmentatie.

  Groet,
  Pauline

  1. Bedankt voor je berichtje
   Het is meer dan 2 jaar houdbaar. Te gebruiken zolang het niet bruin is. Deze vorm van vitamine C is er stabiel
   Vitamine B3 zit in de creme. Het serum kan goed onder de creme, wel goed laten opdrogen.
   groet Marjolein

 2. Dag,

  Ik heb op de website van Paula’s Choice gezien dat zij een serum verkopen dat 25% vitamine C bevat.
  15 ml. kost € 60,-
  Ken je dit product Marjolein?

  Janny

  1. Hoi
   nee ken het niet. Ik zal kijken. Bedankt voor je berichtje
   gr. Marjolein

 3. Hallo, ik ben aan het kijken op de ingredientenlijst van de vitamine c serum met vitamine e. Mijn vraag is: kun je me zeggen welke vitamine e er gebruikt is.
  Ook ben ik geïnteresseerd in de bewaarmiddelen waarvan je zegt dat het geen parabenen zijn. Maar wat is het dan wel? Ik weet graag wat ik op mijn gezicht smeer, dat zul je wel begrijpen.
  Groetjes
  Karin

  1. Ingredients: Aqua [Water], Glycerin, Sodium ascorbyl phosphate, Polyglyceryl-4 caprate, Panthenol, Ferulic acid, Tocopheryl acetate, Aloe barbadensis extract, Sodium levulinate, Sodium benzoate, Sodium dehydroacetate, Potassium sorbate, Parfum [Fragrance].

   1. Hoi, ik zag dat ze op deze website https://www.huid-en-laser-utrecht.nl/webshop/skinceuticals-2/ ook uitgebreid aangeven welke ingrediënten er in de SkinCeuticals producten zitten. Als je doorklikt naar een SkinCeutical product, dan staan onderaan bij de Beschrijving de key ingrediënten en alle ingrediënten.

 4. Hallo,wanneer is het vitamine c en e serum weer voorradig?

  1. Productie is in januari, dus eind januari begin februari is de verwachting

 5. Gebruik je dit onder je creme?

  1. Dat kan, maar dan wel goed laten drogen.
   Het werkt het beste met de filler samen. Maar hoeft niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *