Geplaatst op Geef een reactie

7 dingen over niacinamide

Als het gaat om vitamines en de totale gezondheid van het lichaam, krijgen vitamines C, E en A vaak de meeste aandacht, waardoor hun krachtige, multifunctionele tegenhanger B3 in de schaduw blijft. We kunnen vitamine B3 niet langer over het hoofd zien, omdat deze vitamine in de schijnwerpers is gekomen als een krachtige bron van veel voordelen voor de huid.

  • Het is multifunctioneel.

Veel vitamines die worden gebruikt in de huidverzorging hebben primaire functies, zoals scrubben (vitamine A) of antioxidant (vitamine E en C). Niacinamide (vitamine B3) onderscheidt zich van andere vitaminen doordat het veel voordelen heeft. Studies hebben aangetoond dat

het antioxiderende eigenschappen heeft
het verbetering geeft van de elasticiteit van de huid, 
en vermindering van het uiterlijk van roodheid, poriën en hyperpigmentatie.
Ook wordt niacinamide door veel huidtypen sterk verdragen.
  • Het lichaam heeft het nodig (maar maakt het niet).

Een van de meest bestudeerde huidverzorgingsingrediënten is niacinamide / vitamine B3. Als een essentieel onderdeel van levende cellen, is vitamine B3 essentieel voor eiwitten, koolhydraten en vetmetabolisme. Het wordt beschouwd als een voorloper in de synthese van co-enzymen die betrokken zijn bij het celmetabolisme en speelt als zodanig een belangrijke rol bij de productie van energie.3
We wisten uit onderzoek dat niacinamide / vitamine B3 een essentieel element was dat niet door het lichaam werd geproduceerd en dat van externe bronnen moest worden verkregen.

  • Het verhoogt de hydratatie.

Niacinamide is een veelzijdig ingrediënt en kan in veel producten worden gebruikt. Het kan niet alleen helpen bij het handhaven van de hydratatie van de huid, maar het is ook bekend dat het de effectiviteit van andere cremes verhoogt

  • Het verbetert de huidbarrière.

Omdat niacinamide een van de meest bewezen effectieve huidverzorgingsingrediënten is en helpt bij het handhaven van de huidhydratatie en waarvan bekend is dat het de werkzaamheid van andere huidbevochtigers verhoogt om de huidbarrière te handhaven, kan het effect hebben op huidveroudering. Nieuw onderzoek geeft aan dat goed onderhoud van de huidbarrière gevolgen kan hebben voor de algehele gezondheid en welzijn

  •  Het draait de klok terug op rimpels en vlekken.

De voordelen van niacinamide bij topische toepassing zijn onder meer vermindering van het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels, hyperpigmenteerde vlekken, rode vlekken en vale huid.Bovendien kan de elasticiteit worden verbeterd, evenals de barrièrefunctie van de huid.

  • Het krimpt poriën.

Dit veelzijdige ingrediënt helpt ook om het uiterlijk van poriën te verminderen, waardoor het gunstig is voor elk huidtype, inclusief de vette / probleemhuid.

 

  • Het is niet irriterend
    In tegenstelling tot retinol is niacinamide in principe geen irriterend ingredient.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *