Geplaatst op 3 reacties

Hyaluronzuur voor de huid

Hyaluronzuur, ook wel Hyaluronan en hyaluronaat genoemd.

Wat is het, wat heb je er aan en voor wie is het?

Hyaluronzuur : Wat is het?

Ten eerste, het woord zuur in hyaluronzuur leidt tot associaties waar je met een gevoelige huid niet aan wilt denken. Maar in dit geval is het is helemaal niet hard voor de huid. Het is een  een krachtig bevochtigingsmiddel (oftewel vochtbindend bestanddeel) dat de de huid er jong en gehydrateerd laat uitzien.

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomend polysaccharide in het menselijk lichaam.  Het is in grote hoeveelheden te vinden in en tussen huidcellen. Het voorziet in stevigheid en soepelheid aan de huid. Het is ook aanwezig in de ogen en in de  ruimtes van de gewrichten, waar het fungeert als een smeermiddel en ‘schokdemper.. Helaas, je lichaam produceert minder en minder hyaluronzuur naarmate je ouder wordt, vooral na je 40ste.

 

Hyaluronzuur: Wat heb je er aan?

Hoewel hyaluronzuur een relatief groot molecuul is, kan het bij lokaal gebruik de hoornlaag van de huid doordringen.  Het verhoogt hydratatie,  verbetert de elasticiteit en beschermd ook vrije radicalen, dus het kan enig voordeel bieden bij de bescherming tegen UV-schade, dit betekent natuurlijk niet dat je geen zonnebrandmiddel meer hoeft te gebruiken.

Er zijn aanwijzingen dat hyaluronzuur in huidverzorgingsproducten huidirritatie van diverse oorzaken (zoals retinoïden, laserbehandelingen, chemische peelings etc) kan verminderen. Helaas zijn er maar weinig studies die hyaloronzuur hebben onderzocht op de anti-irriterende eigenschappen. Verder onderzoek is nodig voordat helemaal duidelijk is hoe en in welke concentraties hyaluronzuur in deze gevallen kan helpen.

Het belangrijkste kenmerk van hyaluronzuur is, dat het een vochtbinder is. Een droge huid is veel gevoeliger dan een huid die gehydrateerd is. Hyaluronzuur kan tot wel 1000x het eigen volume aan water aan zich binden.

 

Hyaluronzuur serum kopen, waar moet je op letten en voor wie is het?

 

Hyaluronzuur is een ingrediënt dat werkt over de hele linie. Elk huidtype, zelfs de vette huid kan  profiteren. Gebruik het op zichzelf als je een vette huid  hebt, of onder een crème als je een droge huid hebt. Het werkt goed met acne producten, anti-aging producten en zonnebrandmiddelen.

Er kan beter geen alcohol in het serum zitten, want alcohol droogt de huid uit. En daar zit je niet op te wachten. Verder is het verstandig om de ingrediënten lijst te controleren op mogelijke allergenen en stoffen waar je irritatie van krijgt.

Het hyaluronzuur serum bevat de volgende ingredienten:

fillerAqua [Water], Sodium hyaluronate, Chitosan PCA, Sodium carboxymethyl betaglucan, Aloe
barbadensis leaf juice powder, Maltodextrin, Hydroxyethylcellulose, Phenoxyethanol.

 

 

3 gedachten over “Hyaluronzuur voor de huid

 1. Hoi! Een vraag over het hyaluronzuur in deze serum. Is er gebruik gemaakt van nano deeltjes of zijn het de oorspronkelijke hyaluronzuur deeltjes in de normale grootte?
  Groetjes Renee

  1. er zit geen nano in.
   In geen van onze cosmetica.

   1. Super fijn, dank je wel

Reacties zijn gesloten.