Geplaatst op 2 reacties

Seborroïsch eczeem: Voeding en dieet

 

De meest waarschijnlijke oorzaak van seb eczeem is Malassezia furfur. Malassezia furfur is een gistsoort die de huid kan irriteren bij mensen die daarvoor gevoelig zijn. Het meest logische dieet zou zijn een dieet waarbij Malassezia furfur weinig kans krijgt.

Vermijd verzadigde vetten

Malassezia furfur voedt zich met verzadigde vetten door je talgklieren . Vandaar dat stoppen met eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan verzadigde vetten zoals volle zuivel , rood vlees , boter , eieren , kokosnoot producten , gehydrogeneerde plantaardige olie , geraffineerde en bewerkte voedingsmiddelen zou kunnen helpen.

voedingsmiddelen die rijk zijn aan meervoudig onverzadigde vetzuren , als de pathogene schimmel gedijt niet op meervoudige onverzadigde vetzuren . Pinda, soja , maïs , zwarte bessen , koolzaad en groene bladgroenten zijn rijk onverzadigde vetzuren  . Voedingsmiddelen met verzadigde vetten kunnen worden geherintroduceerd in het  dieet als je eenmaal bent vrij bent van de infectie .

Bacterien en schimmels zijn gek op suikers. Daarom is het verstandig niet te veel zoete dingen te eten.

Zie voor meer tips het candida dieet

2 gedachten over “Seborroïsch eczeem: Voeding en dieet

  1. Dag,

    Ik heb uw eerder al per mail benaderd ivm de conditioner maar heb niets vernomen. Op wat voor termijn is deze weer te bestellen?

    1. De verwachting is januari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *